This title is awesome!

Plenty of space for a smooth sub-title!

This title is awesome!

Plenty of space for a smooth sub-title!

Plenty of space for a smooth sub-title!

Het is zover... Gisterochtend zijn onze 2 dochters voor de 2de week naar school gegaan terwijl de scholen in het zuiden vanaf volgende week weer open gaan. Whoohooo! Kids lekker naar school en mama en papa lekker weer aan de slag! Maar... Is dat wel zo? En zeker na deze afgelopen zomervakantie met alle hectiek en onzekerheden...

Wat een ding is zeker: Zomer 2021 gaat de boeken in als een van onze meest bijzondere Zomervakanties ooit! Voor mij en ons gezin betekende deze zomer ook een totaal andere zomervakantie dan de voorgaande jaren. Want normaal gesproken zouden we een aantal weken in ons geliefde Spanje vertoeven (vooral in maand augustus!) en nu zijn we een week in Zeeland geweest. Als gevolg hiervan, hebben we alle verjaardagen (van Chantal, Sophie, Charlot en die van mijn schoonmoeder en moeder - respectievelijk 8, 15, 22, 26, 27 augustus!!) thuis gevierd en er komen zelfs morgen en dit weekend nog eentje aan!!

Ik kan je een ding vertellen: Geef mij maar Spanje! :) Zon, Zee, Strand, (iets meer) Rust en mooi weer :) Dit was een van de meest vermoeiende (zomer)vakanties ooit!

Terug naar jou: Hoe was het gisteren voor jou? Hoe voel jij je op de maandag (of nu op de dinsdag!) NA de zomervakantie? Ben je helemaal opgeladen en ready-to-go of... verlang je alweer naar onbezorgde zomerse temperaturen en heerlijke zomeravonden...

Dit soort maandagen worden ook weleens “Blue Monday’s” genoemd. Vrijwel iedere ondernemer heeft er last van. Helemaal met de zomer die wij dit jaar in Nederland hebben (gehad)! Vele weken vol met Zon, Zee en Strand en nu opeens moeten we plichtmatig aan het werk... pfff... ECHT GEEN ZIN IN! Dit heeft zelfs een officiële naam: het Post Holiday Syndrome, een ander woord voor Vakantieblues. Kenmerken voor dit syndroom zijn: moeheid, gebrek aan concentratie, geïrriteerdheid en somberheid.

Oké, het zand tussen je tanden en die zonnesteek zul je niet zo gauw missen, maar voor de rest was het een geweldige zomer. Urenlang terrassen met glaasjes rosé, zomerse muziekjes overal om je heen en niet te vergeten dat prachtige kleurtje waar je met bloed, heel veel zweet en tranen van vakantiegeluk aan hebt gewerkt. Argggggh, bij elke vakantieherinnering voel je hem langzaam bij je naar binnen sluipen: de After Summer-dip.

Hier komen mijn top 10 tips om voorgoed af te rekenen met deze dip EN te beginnen met het daadwerkelijk behalen van resultaten na deze After Summer Dip:

1) BRAINDUMP

Begin deze week door eerst rustig op gang te komen. Plan geen afspraken in de ochtend en zorg dat je goed eet. Je hebt zojuist een geweldige Zomer achter de rug en in je hoofd ben je nog half in die stand. Neem een kopje thee en relax. Ik zou je adviseren om de eerste dagen zo MIN mogelijk te doen...

Zorg dat je echt ontspannen bent, pak een groot vel papier (of een collage) en schrijf ALLES op wat er in je opkomt. Daadwerkelijk alles opschrijven zorgt ervoor dat je je mind traint om alle werkbare ideeën te her-produceren. Er vindt een natuurlijke kwalificatie plaats. Alles wat NIET belangrijk is, onthoud je niet en zul je dus ook niet opschrijven. So BRAINDUMP!

2) Stel de JUISTE Prioriteiten

Maak gebruik van de Time Managment-Matrix van Eisenhower. Neem een vel papier en deel het in zoals hieronder op de foto...

Ga over je Brain Dump-lijst en zet deze in het juiste kwadrant. Enige wat je moet doen, is gewoon zonder nadenken checken of een actie-put in het juiste kwadrant past. En zoals op de foto, wil jij ALLEEN maar implementeren wat in kwadrant 1 en 2 staat. In Kwadrant 3 ga je delegeren en kwadrant 4… tja… Daar STOP je voorgoed mee!

3) Neem een dag VRIJ!

Éen van de belangrijkste dingen die je kunt doen in de eerste week NA de zomervakantie, is er voor zorgen dat je een dag vrij neemt. Gewoon lekker dagje naar het strand of lekker naar de sauna of beiden? Maakt niet uit! Ook al zou je alleen al gewoon lekker thuis rondhangen, is het gewoon helemaal goed!

Je belandt namelijk heel makkelijk in de eerste week in een neerwaartse spiraal waardoor je gaat uitstellen, afstellen en denkt dat er belangrijkere zaken zijn. Zorg er dus voor dat dit niet gebeurt door die dag vrij te nemen.

4) 1 (!) Actie per dag

Al is het maar een uur, zorg er voor dat je 1 actiepunt per dag in de eerste week na de vakantie, implementeert. En dan maakt het niet uit welk of wat voor actiepunt het is, al gaat het om het toevoegen van iemand op LinkedIn of Facebook, of over het bellen van iemand. Dat is het enige wat je die dag moet doen.

Heb je mijn 11-delige videotrainig "Boost Your Networking" al bekeken? Ik laat je hierin exact zien welke 11 Netwerkstrategieën ik wekelijks gebruik om mijn netwerk voor mij te laten werken! Hij is tijdelijk helemaal GRATIS te bekijken ==> KLIK HIER!

5) HAVE FUN!

Voordat je allerlei nieuwe dingen in het bedrijf gaat implementeren, bepaal of je het leuk vindt om nieuwe dingen te implementeren. En zodra je daadwerkelijk gaat implementeren, begin dan ook met het allerleukste wat je kunt bedenken.

Ga geen moeilijke dingen doen of iets doen waar je niet goed in bent. Hierdoor ga je namelijk dingen uitstellen en afstellen. Kijk naar wat je op dat moment leuk vindt en maak daar gebruik van. Wees lekker vrij en creatief en GENIET!

6) Zoek een Buddy

Zorg ervoor dat je het niet alleen doet. Bij implementatie hoort een buddy die ervoor zorgt dat je kunt bespreken hoe de dingen gegaan zijn en of dat wat je wilt, ook gelukt is. Ga niet zoals andere ZZP'ers in een kooi zitten en denk ook niet dat je het wel vanuit je eigen wilskracht allemaal kunt gaan veranderen.

Zoek een buddy die er voor zorgt dat je accountable gehouden wordt. De buddy wordt dan een accountability partner, die ervoor zorgt dat je acties daadwerkelijk uit gaat voeren. Maak daarbij waar mogelijk gebruik van meerdere accountability partners. Want hoe meer partners, hoe meer mensen die je feedback kunnen geven over jouw boodschap of voorgenomen acties.